Kolme tärkeintä syytä käyttää urheilukelloa

Urheilukello pitää kirjaa treeneistä, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tavoitteista. Urheilukello ei palvele vain teknologiahifistelijöitä tai himoliikkujia. Sopiva kello helpottaa kaiken tasoisten liikkujien kehittymistä. 

Kehittymistä edistäviä treenejä

Tavoitteellinen liikkuminen ilman mittaamista on haastavaa. Urheilukello seuraa ja tallentaa treeneistä monipuolista tietoa. Treenin aikana esimerkiksi sykkeiden tai vauhdin seuraaminen käy helposti. Historiatieto toimii treenipäiväkirjana ja motivoi kehittymisessä. Älykkäimmät kellot tekevät myös treeniohjelmia ja auttavat reittisuunnittelussa. Seuraa esimerkiksi treenien pituuksia ja kestoja, sykkeitä ja sen vaihtelualueita treenin aikana, nopeutta ja vauhtia, kalorinkulutusta, askelmääriä ja palautumisaikoja.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kehittyminen urheilussa vaatii tasapainoa treenin ja palautumisen suhteen. Suorituksiin eivät vaikuta vain treenin aikana tapahtuvat asiat. Niihin vaikuttavat myös unen määrä ja laatu, stressin taso sekä perusaktiivisuus päivän aikana. Urheilukellon avulla saat kokonaiskuvan itsestäsi. Seuraa esimerkiksi unen määrää ja laatua, kokonaisvoimavarojasi, palautumistasi, kalorien kulutustasi ja stressitasojasi.

Laatukello on kestävä sijoitus

Hyvä urheilukello helpottaa treenejä ja sen käyttö on luontevaa. Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laatuun, helppokäyttöisyyteen, toiminallisuuksiin ja itselle sopivaan tyyliin ja ulkonäköön, jotta kello ei jää laatikon pohjalle. Suunnon Suomessa suunnitellut urheilukellot ovat vedenkestäviä, helppoja käyttää ja akut pitkäkestoisia – säässä kuin säässä. Niistä löytyy myös sopiva malli jokaiselle maulle ja kukkarolle.

Back to top